TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ (TÜB) 18. ALT KURUL ve ALT ÇALIŞMA GRUPLARI TOPLANTISI KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI

Türkiye’nin aktif üniversite birliklerinden olan Trakya Üniversiteler Birliği’nin (TÜB) 18. Alt Kurul ve Alt Çalışma Grupları Toplantısı, dönem başkanlığını üstlenen Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde 15 Nisan 2021 Perşembe günü gerçekleştirildi.

Microsoft Teams platformu üzerinden çevrimiçi olarak yoğun bir katılımla yapılan toplantıya; Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TÜRKYILMAZ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha ÖZDEN, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin YANIK, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzullah TEMURTAŞ, TÜB Genel Sekreteri ve Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Muhammet ATALAY ile TÜB Alt Çalışma Gruplarında görevli akademisyenler ve idari personeller katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR, Trakya Üniversiteler Birliği’nin, eğitim-öğretimin kalitesini yükseltmek, ulusal alanda gelişme ve kalkınmaya destek olmak ve birlik üyesi üniversitelerin bölgenin kalkınmasında oynayacağı rolü arttırmak amacıyla işbirliği halinde ortak çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. Türkiye’nin en aktif üniversite birliği olan TÜB’ün bünyesinde her yıl ortalama olarak 20 etkinliğin hayata geçirildiğine dikkati çeken Prof. Dr. ÇAĞLAR, konuşmasına şöyle devam etti: “Küresel salgın sebebiyle yüz yüze gerçekleştiremediğimiz etkinliklerimizi kesintisiz bir biçimde online olarak düzenliyoruz. 03 Mart 2021 tarihinde Üniversitelerimizin kıymetli rektörleri Kırklareli Üniversitesi’nde bir araya gelerek 18. Üst Kurul Toplantısını gerçekleştirdiler. Toplantıda TÜB bünyesinde 2021 yılında yapılacak etkinlikler görüşülerek, bölgemize ve üniversitelerimize katkı sağlayacak ortak çalışmalar karara bağlanmıştır. Bu kararların icrası için toplandığımız bugünkü toplantımızda, 14 maddelik gündemimiz, 10 adet alt çalışma grubumuz ve 90 kişilik katılımcı grubumuz bulunmaktadır. Alt Kurul Toplantımız neticesinde alınacak kararların ve gerçekleştirilecek etkinlik ve faaliyetlerin bölgemizin gelişmişliğine ve birliğimizin tanınırlığına katkı sunacağına inanıyorum.”

Açılış konuşmalarında devamla, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin YANIK, Trakya Üniversiteler Birliği’nin başarılı çalışmalara imza attığına vurgu yaparak toplantının başarılı geçmesi dileğinde bulundu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha ÖZDEN, Trakya Üniversiteler Birliği’nin gerçekleştirdiği faaliyet ve etkinliklerle ülkemizin diğer üniversitelerine örnek teşkil eden başarılı bir birliktelik olduğuna değinerek bütün çalışma gruplarına başarılar diledi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI da açılış konuşmasında gerçekleştirilen toplantının başarılı ve verimli geçmesi temennisinde bulundu. Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TÜRKYILMAZ, Covid-19 pandemisinin en yakın zamanda sona ermesiyle beraber pandemi öncesinde olduğu gibi yüz yüze toplantılar gerçekleştirilmesini ümit ettiğini söyledi. Toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. TÜRKYILMAZ, başarı dileklerini paylaştı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzullah TEMURTAŞ da toplantının başarılı ve verimli geçmesi temennisinde bulunarak bazı alt çalışma gruplarında yüz yüze bir araya gelmenin önemini vurgulayarak pandemi sürecinin sona ermesini temenni ettiğini bildirdi.

TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Muhammet ATALAY ise; Trakya Üniversiteler Birliği hakkında genel bir bilgi paylaşımının ardından alt çalışma gruplarına yeni katılanlar için toplantı sisteminin işleyişi ile alt çalışma gruplarının çalışma usul ve esaslarıyla ilgili bilgiler vererek toplantının gündem maddelerini katılımcılarla paylaştı.

Toplantı 10 ayrı alt çalışma grubunun toplantıları (Üniversite Sanayi İşbirliği Alt Çalışma Grubu, Akademik Dergi Çalışmaları Alt Çalışma Grubu, Meslek Yüksekokulları Koordinasyonu Alt Çalışma Grubu, Proje Alt Çalışma Grubu, TÜB Tanıtımı ve Kataloğu Alt Çalışma Grubu, Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Alt Çalışma Grubu, İdari ve Mali İşler Alt Çalışma Grubu, Balkan Çalışmaları Alt Çalışma Grubu, Sosyal, Kültürel ve Spor Alt Çalışma Grubu, Arkeoloji AÇG) ve ardından Alt Kurul Değerlendirme Toplantısı ile devam ettikten sonra Kapanış Toplantısı ile tamamlandı.

Üye üniversitelerin çalışmalarını daha etkin bir şekilde yaymak, bölgedeki kalkınmaya destek olarak birlik üyesi üniversiteler arasındaki iş birliğini ve dayanışmayı arttırmak amacıyla kurulmuş olan ulusal kalkınmanın yerel aktörlerinden TÜB’ün 18. Alt Kurul toplantı gündemini; 2021 yılı yapılacak olan akademik, bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler ile üniversitelerin ortak çalışmaları oluşturdu.