KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ “TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ IV. LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONGRESİ” NE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) tarafından lisansüstü öğrencilerini bir araya getirebilmek amacıyla düzenlenen “Trakya Üniversiteler Birliği IV. Lisansüstü Öğrenci Kongresi”, 14 Kasım 2019 Perşembe günü Kırklareli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kongrenin açılış programına; Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Üniversitesi  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem ÇAMUR, TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan MEŞE ile akademisyenler ve lisansüstü öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Kırklareli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Anabilim Dalı Doktora öğrencisi Mehlike Beste ÖZTÜRK ile İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Sinan BOZKURT bir müzik dinletisi yaptı.

Akabinde kongrenin açılış konuşmasını yapan Düzenleme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Serpil AKÖZCAN, kongrenin temel amacının lisansüstü öğrencilerin bilimsel bir platformda sunum yaparak kendilerini motive etmeleri olduğunu söyledi. Lisansüstü öğrenciler için düzenlenen kongrenin bir buluşma yeri olduğunu belirten AKÖZCAN, kongreden çıkacak sonuçların gelecekte yapılacak çalışmalara ışık tutacağını ifade etti.

TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan MEŞE ise, Trakya Üniversiteler Birliği bünyesinde kültürel, sosyal ve akademik olmak üzere yılda ortalama 18 etkinlik yapıldığına dikkat çekerek bu bağlamda TÜB’ün Türkiye’deki üniversiteler birliği içerisinde en aktif birlik olduğunu dile getirdi. MEŞE konuşmasına şunları da ekledi; “Lisansüstü Öğrenci Kongreleri sayesinde hem bölge üniversitelerdeki lisansüstü öğrenciler bir araya geliyor hem de ortak çalışmalar yapılıyor. Dolayısıyla düzenlediğimiz lisansüstü öğrenci kongreleri bizim için çok anlamlı.”

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR de konuşmasında “Trakya Üniversiteler Birliği IV. Lisansüstü Öğrenci Kongresi” ne ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Bilimsel çalışmaların sunulduğu, tartışıldığı ve paylaşımların birebir gerçekleştirildiği etkinliklerin düzenlenmesine büyük önem verdiklerini vurgulayan Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, konferansla ilgili şu bilgileri aktardı:

“Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri alanlarında olmak üzere toplam 104 adet poster ve sözlü sunum 14 farklı oturumda gerçekleştirilecek. Katılımcılar, bu platformda pek çok alanda konuları kendi perspektiflerinden yorumlayacaklar. Buradan çıkacak bildirilerin çok daha faydalı evrelere gideceğine inanıyorum.

TÜB, beş üniversitenin bir arada olduğu belki de Türkiye’ye örnek olabilecek en önemli üniversite birliklerinden biridir. Birlik bünyesinde kongre, panel, çalıştay ve konferans gibi pek çok çok değerli etkinlikler yapıyor; ortak projeler yürütüyoruz.”

ŞENGÖRÜR, konuşmasının sonunda kongrenin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Program, katılımcıların fuaye alanındaki poster sunularının gezilmesi ile devam etti.